Hanne Røisings blogg

februar 7, 2008

Åpne dokumentstandarder blir obligatoriske i staten

Filed under: Fri programvare — by hanner @ 8:34 pm

Fornyings- og administrasjonsdepartementet kom ut med følgende pressemelding 19.12.2007. Les mer om dette ved å følge linken nedenfor:

Pressemelding; Åpne dokumentstandarder blir obligatoriske i staten

Med dette gis det klare signaler om at alle skal ha tilgang til informasjon, uavhengig av programvare. Med dette har regjeringen vedtatt at all informasjon skal være tilgjengelig i de åpne dokumentformatene HTML, PDF eller ODF. Dette innebærer at offentlige dokumenter ikke lenger kun kan være tilgjengelig i Microsofts Word-format.

Reklamer

1 kommentar »

  1. Dette statlige vedtaket åpner for et elektronisk fremtid der alle får mulighet for å bli inkludert. Jeg håper at neste steg blir at alle husstander får gratis internett, og at offentlige etater blir pålagt å tilby gratis kurs for den forholdsvis store gruppen mennesker som fortsatt ikke bruker eller behersker denne teknologien.
    Som sosialarbeider er jeg opptatt av at noen grupper mennesker i større grad vil oppleve seg som tapere på en rekke arenaer i vårt samfunn, som feks på det elektroniske området etterhvert som det blir «vanlig» å beherske dette. Vi vet at de som har ressurser til å oppsøke og nyttiggjøre seg informasjon, i langt de fleste tilfeller også klarer seg bedre. Barn i familier med mindre ressurser,både individuellt og materiellt, vil i særlig grad være utsatt. Jeg håper som sagt at det snart vil komme offentlige ordninger som kan motvirke denne tendensen.

    Kommentar av Jytte — februar 9, 2008 @ 2:45 pm |Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: